Вики Радева отново стана шампионка на България

Спорт

03-04-2013, 20:17

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Шахматистката на Локомотив (Пд) си осигури предсрочно 4-а поредна титла

Виктория Радева отново стана шампионка на България по класически шахмат. Световната ни вицешампионка за 10-годишни триумфира в Държавното първенство за момичета до 12 години, което приключва утре в Новотел Пловдив. Това е четвърта поредна титла за състезателката на Локомотив (Пд).

В днешния 8-и кръг Вики матира с белите фигури Маргарита Стратева от Шах’21 (Сф) и продължава със 100-процентов актив от 8 точки. На второ място със 7 точки е европейската шампионка за 8-годишни Габриела Антова. Радева обаче е с много по-добри показатели „Бухолц” от своята съперничка и дори при загуба в последния 9-и кръг ще завърши на първо място.

Утре Виктория Радева играе срещу последната в класирането Лилия Петкова, а награждаването ще бъде от 13,30 часа в Новотела.

С шампионската титла Вики спечели и квота за участие на световното първенство, което ще се проведе от 17 до 29 декември в Ал Аин (ОАЕ).

Само още един пловдивчанин има шанс да спечели медал от държавното първенство, установи Plovdivutre.bg. Това е Георги Колев от Локомотив (Пд), който се състезава при 8-годишните. Кръг преди края той е на второ място със 7 точки, колкото има и водачът Момчил Петков.