Уъркшоп по ситопечат отваря врати в Графична база

Бургас Лайф

05-04-2013, 11:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нарисувай комикс за Кирил и Методий, спечели награда

Местни артисти и любители могат да участват в работилницата от 16 до 18 април

Уъркшоп "Пътуващо студио за ситопечат", който ще запознае бургазлии с интересната техника ще се проведе в Графична база. Местни артисти и любители могат да участват в работилницата от 16 до 18 април и да усвоят тънкостите на нестандартния метод за създаване на произведения.

"Ситопечатът е техника с много възможности за приложение. Независимо дали върху хартия или текстил, ситопечатът е трайна и многообразна техника за печатане, която може да се приложи с прости средства. С малки усилия човек би могъл да направи сито и заготовки за печат.

Тя позволява на локални артисти да произведат собственоръчно малък тираж от своите произведения, книги и тениски, а с това и възможността да ги предложат за продажба", обясняват организаторите от "Гьоте институт" и сдружение "Трансформатори"

Желаещите да се включат трябва да изпратят биография и портфолио на workshop@transformatori.net със заглавие БУРГАС най-късно до 10-ти април. Включилите се в това предизвикателство ще бъдат обучени в техниката на ситопечата, а на 19 април произведените отпечатъци ще бъдат изложени в Чайната на Тройката. 

Възможността бургазлии да се срещнат с нея ни дава група "Хамалогика" със съдействието на общината.