Правят кучешка площадка за дребни породи в "Изгрев"

Мисия Бургас

06-04-2013, 15:25

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зооченгетата започнаха да глобяват, 7 вече изгоряха

Така ще се избегнат конфликтите със собствениците на едри животни

Най-вероятно до месец ще започне изграждането на първата площадка в Бургас за разходжане на дребни породи кучета. След сигнали от страна на собственици, че малките им питомци не се разбират с големите кучета, общината започна да търси решение и терени, където да се монтират заграждения и да спрат конфликтите между четириногите.

"В момента работим по документалното изчистване на ситуацията около изграждане на площадката е за свободно разхождане на кучета в к-с "Изгрев", има няколко подробности още. Определен е теренът, той е разположен в една неподдържана част, близо до парка в комплекса. Мястото ще бъде удобно на гражданите, а и по този начин теренът ще бъде приведен и в по-добра функционалност", обясни за Burgasutre шефът на дирекция "Околна среда" Павлин Михов и допълни, че се планират такива съоръжения и във вече съществуващите площадки до Пантеона, в парк "Езеро" и в к-с "Славейков".

За скандала, който избухна преди няколко месеца, свързан с предложенията за налагане на санкции при изхранването на улични котки и забраната за разхождане на кучета над 10 кг от лица по-малки от 16 години Михов каза, че бурните реакции са били неоснователни, тъй като това са текстове дадени за обществено обсъждане, а не за гласуване на общинския съвет. 

"Абсолютно необоснована беше реакцията на бургазлии, не на всички разбира се. Тези текстове бяха във фаза обществено обсъждане. Ние влязохме в контакт с гражданите, обсъдихме техните виждания и много от нещата се изчистиха. Коментирани бяха спорните моменти като разхождането и храненето на животните, но все още нямаме окончателен вариант", каза Михов и допълни, че най-вероятно в средата на лятото текстовете ще бъдат напълно готови, за да бъдат предложени за гласуване от общинските съветници.