Разследват още месец палежа с 3 жертви в Созопол

Крими

09-04-2013, 10:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трите изгорели трупа в Созопол заради 500 лв. дълг

Срокът е удължен до 17 май, няма промяна в квалификацията, продължава събирането на доказателства, съобщиха от прокуратурата

“Грозна гледка. Всеки път, като изляза на терасата, се ужасявам. Беше страшно, имаше огромни пламъци. Уплашихме се, взехме само паспортите си и избягахме навън.”

Това разказа пред в."Твоят ден" възрастна жена от калдъръмената ул. “Тюлен” в Стария Созопол. Нейната къща е срещу подпалената на 15 ноември м.г., в която загинаха 51-годишната Диана Великова и болните  родители.

Съседката се надява собственикът на пострадалия имот да опакова унищожения
от огъня етаж.

Вече 5 месеца след пожара къщата не е ремонтирана. От известно време сред хората от махалата плъзнал слух, че тялото на Диана - жената на единствения оцелял Георги Георгиев, е открито в гардероба на една от стаите.

“Чух и аз такова нещо, но дали е така, могат да кажат полицаите. Те вадеха телата”, казва местна пенсионерка.

“И трите тела бяха силно овъглени, значи са били в пряк контакт с пламъците. Няма логика да се говори, че едното е било в гардероб, след като той също би изгорял”, коментираха участвали в огледа.

Досъдебното производство все още не е приключило. Срокът е удължен до 17 май, няма промяна в квалификацията, продължава събирането на доказателства, съобщиха от прокуратурата.

Според запознати една от причините за удължаване е сложността на експертизите.