Виж къде ще чистят в Царево на 20-и април

Новините

09-04-2013, 15:26

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 чувала боклуци обраха от бургаския плаж

Доброволци ще излъскат града и околностите

Община Царево ще се включи в нациоаналната еко акция "Да изчистим България за един ден", която ще се състои на 20-и април. 

"Призоваваме живеещите в градовете и селата да участват активно с почистване на терените около жилищни и производствени сгради, улици, дерета, площадки и др. Общината осигурява чували и ръкавици на желаещите, както и извозване на боклуците", апелират от местната администрация. Всеки, които иска да се включи може да получи своя еко комплект за почистване в сградата на Общинска администрация – ет. 1, стая 5, както и на електронната ни поща ecology_carevo@dir.bg или да се обади на телефон 0590 5 50 21.

"Желанието ни е с тази кампания да бъдат въвлечени максимален брой участници и чрез съвместните ни усилията да постигнем възможно най-добър резултат. Да направим града и общината по-чисти, местата където живеем и където растат нашите деца  по-приветливи", допълниха от общината. 

Инициативата е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна. У нас над 322 000 души почистиха повече от 2500 мръсни зони и над 530 незаконни сметища в националната акция на 12 май 2012-а.

В Царево бяха събрани повече от 900 чувала с отпадъци, над 80 автомобилни гуми и над 25 кубика други отпадъци. В Ахтопол доброволци събраха 230 чувала с хартия, найлон,пластмасови отпадъци и други с общо тегло над 2 тона. Като цяло в община Царево се събраха 1500 чувала битови отпадъци.

Всички, които искат да се включат в кампанията, могат да го направят като почистят около домовете си или се включат в следните сборни пунктове на 20 април 2013г., с начален час 08:30 ч.

Входна артерия на гр.Царево ("Детелината") – отговорник Тодор Върбанов, Петър Недялков и Стела Костадинова

Старата Автогара – отговорник Руска Терзиева

Бензиностанция "Петрол" – отговорник Тодор Янев и Плумка Митрева

Ул.”Папия” – отговорник Недялка Стоянова

Кв.”Мандрата” – отговорник Стоян Милев

Българо - германски център – отговорник Тодорка Ламбова и Мара Пенчева

Места за почистване

- Боровата гора зад стадиона

- кв. "Мандрата" и "Белият бряг"

- кв. "Василико" по пътя за плаж "Нестинарка" и зелените площи до "Малък плаж" под църквата

- Района от моста на стария завод до кв."Василико" 

- Оборка от двете страни на пътя Царево – депо строителни отпадъци м. "Рогачка", районите около пътен възел "Детелина", бензиностанция "Лукойл" и районите на пречиствателната станция и гробищен парк

- Района зад бензиностанция ,,Петрол’’ и крайпътните артерии на път Царево – к-г "Арапя"

- Попски плаж  и района около него

- Път Царево – Бродилово

- Района около Централен плаж гр.Царево

- СОУ "Никола Йонков Вапцаров" с отговорник Таня Георгиева ще почистват района на ЗМ "Устие на р. Велека" и Боровата гора до стадиона

Тел.за връзка с организатори:

Цветелина Вълканова 0887/ 385483

Златин Димов 0884/ 321529

Кирил Дапчев 0888/ 242347