Полско радио с предаване за бургаска метъл банда

Бургас Лайф

12-04-2013, 08:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Vrani Volosa: Третият албум ще изненада!

В събота момчетата от The Outer Limits ще взривят AliveBar

Полското радио Revolta ще представи бургаската траш метъл банда The Outer Limits в предаването си "Not brushed music of Pavik", което ще бъде излъчено тази вечер, научи Burgasutre.

Ден след това, в събота, бандата ще взриви Бургас с концерта си в AliveBar, в който ще вземе участие и местната група Vortake. Началото на купона е точно 21 часа. 

Освен фенове в Полша момчетата могат да се похвалят и с почитатели в съседна Сърбия след като се разписаха с участие на метъл сцената в мега феста EXIT през 2012-а. Групата е добре известна в града, наследник на старата траш метъл банда с култовото име "Хлебарка" още от края на 80-те и началото на 90-те години. Момчетата от състава решават да създадат новата банда The Outer Limits като преди около 4 години започват сериозно да записват и създават авторски парчета и концерти в стил траш метъл от старата школа, издържан в традициите на Bay Area.

Основни вдъхновители на The Outer Limits са банди като Exodus, Dark Angel и класики в жанра като Slayer, Sepultura и всички други траш колоси. Текстовете са на социална тематика, не са концептуални парчетата, става въпрос за обичайните метъл теми като социално неравноправие, смърт, депресия и метъл братство.

За всичко ново около групата и предстоящото участие в събота в AliveBar специално за Burgasutre разказа барабанистът Златин Атанасов. 

Какво могат да очакват феновете от концерта в събота?

За тези, които за пръв път ще ни гледат мога да кажа, че ще изпълняваме горе-долу 50 на 50 авторски композиции и кавъри. На facebook профила на бандата качваме общо взето всичко, което запишем. Затова и нямаме официални издания досега, всичко качваме онлайн за хората – да слушат свободно. Част от кавърите са на класически парчета на банди като Death, Exodus, Slayer, Twisted Sister.

Китаристът ни Желязко ще отсъства в събота и ще го замества един наш много добър приятел, който ще остане в тайна до последно. Много добре познато лице в бургаския метъл ъндърграунд, хората ще видят една местна култова личност. Ще има мърчандайз щанд с продукти на различни банди. Преди нас ще свирят Vortake. И преди сме имали участия с тях, много талантлива млада група, доста по-модерни стилово от нас.

Свирят метълкор, много добри инструменталисти и им се получават нещата. Концертът дава различни лица на метъла през годините и ще се получи нещо интересно.

В момента работите върху първия си албум. Колко парчета вече са готови, кога да го очакват почитателите ви?

Работим някъде от началото на годината по записите на дебютния си албум след като решихме, че вече имаме достатъчно материал. Той ще включва около десетина парчета. В момента сме записали три от тях. Така както се движат нещата предполагам, че до края на годината ще се занимаваме със записите. Вероятно към края на 2013-а да имаме всички парчета записани. В контакт сме една американска фирма, която се занимава точно с издаване на олд скуул, сшиийд траш, хеви метъл групи.

Бяхте на феста EXIT в Сърбия, как се стигна до тази покана. Успяхте ли да се запознаете с други групи, които се изявиха на вашата сцена?

С другата ми група The Revenge Project вече бях ходил на фестивала през 2009 година. Запознахме се с хората, които отговарят за феста, всъщност те следят доста изкъсо и в детайли българската ъндърграунд метъл сцена, доста групи ходиха след нас в Сърбия и изнасяха концерти. Когато стана ясно, че вече свиря и в The Outer Limits се свързаха с мен. Миногодишният line up на тази сцена се състоеше главно от траш метъл. Хедлайнерите в две от вечерите бяха Sodom и D.R.I. - две легендарни банди, които нямат нужда от представяне. Организаторите на феста прецениха, че би било уместно да поканят и нас, като състав от съседна държава. На самия фестивал имаше страшно много местни, сръбски траш метъл изпълнители, които бяха на много високо ниво.

Запознахме се с много от тях, прекарахме чудесно, хората са много дружелюбни и отворени към нови приятелства. Самото усещане да свириш на фестивал, който няма аналог в България, понеже ЕXIT е грандиозен с 25 сцени, само метъл сцената е голяма колкото основната сцена на Spirit of Burgas, е невероятно.

Особено за не дотам опитна група като нашата в концертно отношение. Свирихме на третия ден, точно по време на нашето изпълнение дойдоха D.R.I., запознахме се и с тях, едно незабравимо преживяване. 

Полското радио Revolta щe представи бандата в тематично предаване. Как се случи това?

През август с мен се свърза една полска журналистка от радио Revolta и поиска да й пратя песни на другата ми група The Revande Project и да й дам адреси и контакти на други български групи за едно от тематичните им предавания. Сега покрай концерта започнахме да въртим повече парчета на The Outer Limits във фейсбук и тя е чула някои от тях и ги е харесала. Писа ми, че искат да направят предаването "Not brushed music of Pavik", в което представя три банди – нашата, една шведска и една унгарска. Радвам се, че хората извън България могат да се настроят на нашата вълна.

Имате ли вече планирани участия през лятото?

Като бургаска група не бихме отказали да свирим на Spirit of Burgas, но като цяло е малко трудно. На фестивала не канят много бургаски банди, което е неразбираемо за мен, защото са доказано качество и доказани имена не само в ъндърграунда, а и по принцип. Ще гледаме да правим колкото се може повече концерти, най-вече когато се върне от странство нашият китарист.