Класическата няма да сменя директорката си

Министерството на културата публикува позиция в защита на директорката

Смяна на ръководството на Класическата гимназия явно не се предвижда.

Министерството на културата публикува позиция, според която шефката на НГДЕК трябва да "продължава да се придържа стриктно към законовите изисквания" и да съдейства за преодоляване на конфликтите.

Според текста проверки са установили множество нарушения на предишните ръководства на Класическата, които Мариела Папазова отстранява в момента.

Споровете между уволнените учители и директорката пък трябвало да бъдат решени единствено по съдебен път. От седмици двете фракции в НГДЕК се обстрелват взаимно с обвинения и подписки.

Bulgariautre.bg припомня, че скандали за уволнения и злоупотреби тресат Националната гимназия за древни езици и култури от близо 2 седмици.

Учители, родители и ученици са разделени на два лагера ­ едната част иска оставката на директорката на гимназията Мариела Папазова, а другата я защитават.

Група ученици организираха протести и поискаха Папазова да бъде отстранена от поста, както и да се срещнат с културния министър, на когото да представят папка с документи, уличаващи директорката.

Основното недоволство на учениците е, че Папазова уволнявала доказани учители на гимназията, като междувременно назначавала свои хора в гимназията.