Семейството на премазания от дърво Пейо иска 600 хил. кръвнина

Процесът бе отложен за май

Семейството на бургазлията Пейо Янчев, който бе премазан от дърво в центъра на града преди седем месеца, поиска 600 000 лева обезщетение от общината.

През септември миналата година, под напора на силен вятър, дървото се срутило върху 26 -годишния Пейо Янчев и го убило на място. 
Процесът тръгна в Бургаския окръжен съд, но бе отложен за месец май, съобщава в. "Труд". Дотогава комисия трябва да изготви специална експертиза, която да отговори на въпроса в какво състояние е било дървото край новия общински паркинг на бул. "Генерал Гурко", където стана трагедията.
Семейството на загиналия обясни пред съда, че иска обезщетението за сина на Пейо Янчев- четиригодишният Алекс. Наказателното дело е все още на ниво разследване и големият въпрос е има ли виновни от общината и каква ще бъде тяхната отговорност, коментира адвокатът на семейството Евгений Мосинов. Страните не изключиха споразумение, но на следващ етап. 

Съдът задължи администрацията на общината да изготви списък на работещите в отдел "Озеленяване", заедно с длъжностната характеристика на всеки един от служителите. Почерненото семейство смята, че експертите от отдела не са си свършили работата и имат вина за смъртта на Пейо.