В Бургас уеднаквяват критериите за прием в първи клас

Мисия Бургас

15-04-2013, 09:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Е-записването за детските градини и ясли започва

Въвеждат електронно записване за първолаци като в детските градини

Масово облекчение за родители и училища предвижда община Бургас от следващата учебна година.  След успешната реализация на проекта за електронно записване в детските градини, който вече обхвана всички групи от ОДЗ, сега предстои е-записвания да бъдат въведени и за учениците.

Целта на администрацията е, регистрацията за първокласниците във всички училища на теритоирята на общината също да става чрез интернет, както през последните две години е в детските градини, за да няма напрежение и притеснение за родителите., сподели Веселина Таралова - директор на Дирекция "Образование и демографски въпроси" в Община Бургас.

Съвременната система не само ще съкращава време, но е ще улесни значително приема на учениците в първи клас, тъй като, заради нея ще се наложи да бъдат уеднаквени критериите за първокласниците.

На този етап всяко едно училище в Бургас има правото да определя конкретни изисквания за паралелките си, които се утвърждават и гласуват на педагогически съвет. За да се въведе електронната система за регистрация обаче условията за прием в различните учебни заведения ще бъде уеднаквена, а родителите ще имат яснота къде и как да запишат детето си, както и какъв брой деца могат да влязат в една паралелка.