Полицай нахлу в дома на Жабовски

Животът

15-04-2013, 10:24

Снимка:

Личен архив

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жабовски провокира отново

Уплашиха ли се пловдивските художници от голата истина на Жабовски?

Следят ме! Заплашват да не протестирам преди изборите, каза скандалният художник

Местен полицай влезе вкъщи да ми се кара като на малко дете защо съм правил гол протест, заяви ексцентричният художник Аркадиуш Жабовски.

По думите на твореца вчера в дома му в село Малево нахлул униформен, който нито се представил, нито показал някакъв документ или заповед. Мъжът започнал да държи тон на Жабовски за провеждането на голия протест, който художникът направи по време на масовите недоволства срещу високите сметки за ток в страната. „Въобще не сметнах за необходимо да разяснявам, че протестът ми се случи преди 2 месеца и че имам празрешително от кмета на Малево“, обясни за Plovdivutre.bg ексцентричният Аркадиуш.

Разбирам непристойното поведение на полицая като натиск преди парламентарните избори. Предният ден написах и отворено писмо във Фейсбук за изкуството в България и срещу действията на бившия министър на културата Вежди Рашидов“, обясни художникът.

Той се опасява, че е следен и в интернет, защото изразявал свободно позицията си в социалните мрежи.

На 15 февруари Аркадиуш се появи гол на площада в родопското село Малево с Конституция в ръка. Тогава художникът разкъса закона. Проявата бе обяснена като бунт не само срещу високите цени на тока, а също и от нуждата от нова Конституция.