Шефът на ЧЕЗ: Дружеството няма какво да крие!

Искаме да продължим да работим в България, заяви Петър Докладал

ЧЕЗ няма какво да крие и ние искаме да продължим да работим в България, като осигуряваме качествено електрозахранване на домакинствата и на бизнеса в западната част на страната.

Това заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, по време на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Според него дружеството винаги е спазвало, спазва и ще продължава да спазва законите на България.

На заседанието за първи път се разглежда процедурата за отнемане на лиценза на електроразпределително дружество.

Докладал твърди, че пропуските, за които държавният регулатор упреква ЧЕЗ са формални и се надява, че процедурата за отнемане на лицензите й ще бъде прекратена, след като предоставят необходимите данни.

Той подчерта, че енергийното дружество е непрекъснато контролирано от ДКЕВР, от Агенцията по приходите, от Комисията за защита на конкуренцията. Била е извършена и сериозна проверка от прокуратурата.

"Въпреки, че обвиненията са неоснователни, ние изпълнихме предписанията на ДКЕВР", заяви регионален мениджър на ЧЕЗ. По думите му – заслугите на ЧЕЗ са значителни - за 8 години дружеството е вложило над 1 млрд. евро в страната и е обновила електроразпределителната мрежа с 30%.

"Искаме да останем и занапред надежден партньор на българското общество и българските институции и да продължим да работим в страната", подчерта Петър Докладал.

До възможността да бъдат отнети лицензите на "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение" се стигна след протестите на хиляди граждани и установени системни нарушения на компанията от ДКЕВР.