Фандъкова: Най-важното е да има работа за хората!

През последните години София се е превърнала в строителна площадка, но това е за добро, смята кметицата

Отчетената безработица от 3,6% в София показва, че ние сме на прав път, като този нисък процент се дължи на самия бизнес.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на Българо-румънски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата, предаде Фокус.

Целта на посещението на румънската делегация у нас е създаването на условия за работни срещи между представителите на бизнеса на двете държави.

Кметът отбеляза, че бизнес връзките между Букурещ и София винаги са били здраво свързани. Според нея София и Букурещ трябва да се възползват от европейската солидарност и да привлекат инвестиции, които да бъдат насочени към подобряване на живота на хората.
Градската управа трябва да се стреми да подпомага бизнеса в условията на финансова криза. Тя подчерта, че най-важното за нея е да има работа за хората.

Йорданка Фандъкова открои основните успехи на Столична община чрез усвояването на европейски пари. Сред тях са изграждането на втория лъч на метрото в София и продължаващото разширение.
"През последните години София се превърна в строителна площадка, но аз си мисля, че това е за добро", коментира столичният кмет.

Основен приоритет на Столична община е създаването на модерен градски транспорт.

През тази година общината ще купи 20 нови трамвая, 50 тролейбуса и над 120 нови автобуса, като средствата за това са осигурени по ОП "Околна среда".

За трети път от последните години общината е предложила намаление на таксата за тротоарно право.

Сигурността също е много важна за града.
Решението на потребителите се намира в инвестиции по отношение на уличното видеонаблюдение, отбеляза Фандъкова.

Пред румънските туристи кметът заяви, че през последните години София се е превърнала в привлекателна туристическа дестинация, която предлага интересни културни маршрути.