Гергов спъва голямото преасфалтиране в Пловдив

Мисия Пловдив

19-04-2013, 13:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валяците превземат Пловдив до седмица

Кметът потвърди – подадена е жалба и има искане за спиране на процедурата

Подадена жалба на фирмата „Пътища“ АД – Пловдив в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира преасфалтирането на част от големите пловдивски булевради. Припомняме, че дружеството е оглавявано от Георги Гергов. „За съжаление има искане за спиране на процедурата и докато КЗК не се произнесе по казуса, не може да подпишем договор и да започнем асфалтиране“, добави кметът Иван Тотев.

Конкурсът беше спечелен от 3 фирми – „Драгиев и Ко“, "Интрегрирани пътни системи" и „Пътинженеринг" като общата стойност на мащабното преасфалтиране е над 3 милиона лева.

„Надяваме се, че до няколко дни ще има развитие по темата. Засега няма да може да стартираме първите копки“, категоричен е Тотев.

По думите му целта на община Пловдив с приемането на бюджета през декември била в началото на април да има договори, за да започнат ремонтите преди летните месеци. „Уличната мрежа се съгласува с КАТ. Те правят линейни графици, а когато има повече време за плануване е по-лесно за всички. Когато периодите са по-скъсени от август до октомври, тогава се налага затваряне на повече улици едновременно“, обясни кметът. Управата на града е целяла да избегне това тази година. Градоначалникът каза, че е оптимист.

„Не мисля, че някой умишлено иска да възпрепятства работата“, твърди Тотев. Кметът не смята, че казусът с „Пътища“ АД ще стигне до Върховен съд. „На теория е възможно, но не вярвам“, допълни той.

Планираните ремонти на община Пловдив може да видите тук.