300 доброволци почистиха парковете в Тракия

Мисия Пловдив

21-04-2013, 10:27

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Връщат чара на Акациева горичка в "Западен"

Акцията събра едва 20 чувала, чисто е, изтъкна Костадин Димитров

Близо 300 граждани се включиха в обявеното от кмета на пловдивския район „Тракия” - Костадин Димитров, голямо пролетно почистване на 3 от най-големите зелени територии в района – Лаута, Паркът на репресираните и Ботаническата градина. Стотици други тракийци чистиха и облагородяваха междублоковите пространства.

Най-приятното впечатление е, че се включиха предимно млади хора, сред които ученици, студенти и спортисти, коментира Костадин Димитров. За разлика от миналата година, когато събрахме над 300 чувала боклук, сега градът се оказа много по-чист и напълнихме едва около 20-ина чувала, стана точно като в приказката „Сливи за смет”, но пък настроението на всички, които се включиха в инициативата, беше много добро, допълни кметът.

Според него това се дължи на изключително качествената работа на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове”, за което благодари на директорите на предприятията - Иван Стоянов и Стоян Алексиев.

Две игрища за футбол с изкуствена трева се строят в момента в район „Тракия”, съобщи още Димитров. Едното е за децата от детските градини и се изгражда съвместно
с ОП "Чистота" и фенклуба на „Манчестер юнайтед”, а другото е дарение от магазини „Лидл” и се намира между 2 и 3 блок.
Благодарен съм на хората, които помагат, и се радвам, че успяваме да реализираме програмата за възобновяването на остарелите спортни площадки в района. Имаме 8 места от така познатите ни асфалтирани терени с ограда за игрища и тази година ще възобновим 3 от тях, каза кметът на района. Детските площадки са съответно в парк Лаута в близост до зоната за отдих с барбекюта и беседките и до храма "Св. Преображение Господне", като втората е дарение от Петър Манджуков.

Радост за всички ни ще е и първото бракосъчетание в нашата нова ритуална зала, където ще посрещнем първите младоженци на 27 април, сподели още Костадин Димитров.