Започва "VIII-ми Фестивал на Българското Образование"

Стартът е от 10:30 часа на 25 април и ще продължи три дни

"VIII-ми Фестивал на Българското Образование" ще се проведе на 25, 26 и 27 aприл 2013г. пред Националния Дворец на Културата в София.

Ще се организират различни игри с награди и демонстрации, които по атрактивен начин да представят различните видове извънучилищни дейности и спорт.

Фестивалът ще започне от 10:30 часа на 25 април с шествие на училищните знамена от Музея "Земята и хората" през Моста на Влюбените до НДК. Там до последния ден от събитието ще бъде представена дейността на повече от 70 образователни институции и спортни организации.

Една от основните цели на събитието е да привлече, колкото се може повече деца и техните родители, които да видят, пробват и харесат различни видове спорт.

Предвидени са 2 кръгли маси:

На 25 април от 14.30ч. - обсъждане на концепцията и приоритетите на оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" за новия програмен период (2014 - 2020)

На 26 април от 14. 30ч. - "Избор на спорт за всеки ученик – мисия на партньорството между училищата и спортните клубове".

Фестивалът се организира от Министерство на Образованието, младежта и науката, Министерство на физическото възпитание и спорта, Столична Община, Сдружение "Професионален форум за образованието" и Фондация "Спорт без Граници".