Детска учителка от Разлог почина от менингит

Региони

22-04-2013, 11:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Испански салам с минингит се продавал в хипермаркет

22 деца от групата й са изследвани и засега са добре

54-годишната детска учителка от Разлог, която бе в кома след менингит е починала, съобщи Struma.bg.

Тя бе повалена от опасното инфекциозно заболяване миналата седмица. В четвъртък е приета в инфекциозно отделение на местната болница в Разлог, като се предполагало, че рязкото влошаване на състоянието й е от хранително отравяне.

Инфекцията се развила бързо, жената изпаднала в нестабилно състояние с ниско кръвно налягане.

В петък вечерта по спешност е прехвърлена в реанимация на благоевградската болница, а следващата сутрин изпаднала в кома. Под активно наблюдение от анестезиолог е транспортирана за ВМА - София.

По първоначална информация след направените изследвания в столицата при учителката са установени менингококови бактерии, довели до развитие на менингит - възпаление на кората на мозъчната обвивка на главния мозък.

Още вчера следобед първите 22 деца от групата на учителката са били изследвани.

Проби ще се вземат и от персонала, и от родителите на децата. Добрата новина е, че засега малчуганите нямат оплаквания или признаци за опасната болест. Докато забавачката е затворена, ще се извърши пълна дезинфекция на всички помещения в сградата.

До няколко дни ще станат ясни резултатите от взетите проби. Дотогава децата ще са под карантина, обясни кметът на Разлог Красимир Герчев.