Андон Андонов: Мините са в колапс и са необходими спешни мерки

ГЕРБ Стара Загора: Андон Андонов ще бъде представителят на миньорите и енергетиците в парламента

"Мините са в колапс и трябват спешни промени в законодателството, за да стъпи родната енергетика на краката си. Именно за това един от ключовите приоритети на ГЕРБ за старозагорска област е максимално натоварване на енергийните мощности в региона и запазването на работните места в отрасъла“. Това каза Андон Андонов, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ и ръководител електроснабдителен район в "Мини Марица-изток“, при срещата си с представители на КТ "Подкрепа“ и КНСБ.

Представителите на миньорите отбелязаха,    че до този момент техните интереси в Народното събрание са били пренебрегвани, защото са нямали свой представител в парламента.

"Интересите на мините и тецовете са интереси на целия регион. Убедени сме, че Андон Андонов най-добре ще ги защити. Чрез него комплексът ще има свой човек в Народното събрание, отговори Емил Христов, общински председател на ГЕРБ.

"Водачът на листата на ГЕРБ е идеалният вариант, за да ни се чуе гласът. Тя е много ангажирана с нашия регион“, подчерта Христов.

"За да успеем да постигнем целите си обаче е необходимо да формираме правителство“, допълни Андонов.

"Законът за възобновяемите източници е много хубаво нещо, но е за богати страни. Той е добра перспектива, но не отговаря на сегашната икономическа ситуация“. Около това становище се обединиха синдикалистите.