Похитителите "пазели" Лара. 47 дни рисувала, гледала тв...

Първите думи, които момиченцето изрекло, когато видяло майка си били: "Мамо, обичам те!"

След като дъщерята на Евелин Банев-Брендо Лара беше върната невредима вкъщи, майката на похитеното 10-годишно момиче Моника Добринова разказва пред в. "24 часа" за това през какво е преминала дъщеря й за дните в плен, 47 на брой.

Първото нещо, което Лара казала на майка си, когато я видяла било: "Мамо, обичам те!"

Добринова взела детето си от районнито управление. Момиченцето изглеждало "перфектно", облечено със същите дрехи, с които било когато я отвлекли, отслабнала съвсем малко.

"Когато я видях, просто не можех да повярвам. Не го очаквах. Знаех, че тя е много силна. Но все пак изобщо не очаквах така да се е съхранила", разказва майката.

"Всичките ми мисли и притеснения бяха насочени към това как тя ще преживее този кошмар. Затова, като я видях, че е добре и дори ми се усмихна, вече наистина се успокоих", допълва тя.

От това, което Добринова е разбрала, отношението на похитителите към Лара не е било лошо или грубо, а много нормално. Те изобщо не й се карали, измисляли различни истории, че всъщност я пазят. Позоволявали й да рисува, да гледа телевизия и филми, следяла всички предавания. Забранявали й да гледа само новините. Човекът, който я пазел бил с маска през цялото време.

Майката на Лара е категорична, че това е класически тип отвличане. Тя казва, че най-тежко й е било в началото на 47-дневното отсъствие на дъщеря й, понеже тогава не е знаела абсолютно нищо.

"На човек му минават всякакви мисли и версии през главата. Казваш си - може и да не е за откуп, може да е нещо по-страшно. Минаваха ми през главата наистина ужасни възможности, знаете, като всяка майка, която не знае какво се случва с детето , мисли и се притеснява винаги за най-лошото", разказва тя пред в. "24 часа".

Похитителите мислели, че родителите на отвлечената Лара могат да им дадат много повече пари и затова я държали толкова дълго.

"С всичките неща, които се изписаха по вестниците, явно хората смятат, че имаме едва ли не неограничени възможности. А това изобщо не е вярно", твърди Добринова.

Майката категорично отказва да пусне Лара на училище. До края на учебната година тя иска дъщеря й да е с нея и семейството им, за да е сигурна, че е добре.

"Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи", завършва Моника Добринова.