3-годишният Асен мъртъв?

Крими

23-04-2013, 14:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Версия: Бащата отвлякъл малкия Умут

Полицията работи по зловещата версия. Детето е в неизвестност от сряда

Зловеща версия нищи полицията в Пловдив за изчезналия 3-годишен Асен. От него няма и следа от 17 април. Обявен е за издирване два дни по-късно.

Сред основната версия е, че детето е жертва на някакъв инцидент, при който е починало, след което е било скрито от майката. Разследва се и дали момченцето не е било прибрано от някого или отвлечено. Няма данни съпругът на майката Мария - Кольо, който живее и работи в Германия, да е пресичал границите на България и той да е отвлякъл малчугана.

Претърсен е основно районът на детската площадка, където майката твърди, че е оставила сина си в пясъчника, за да отиде до магазина. Подозрително е, че абсолютно нито един очевидец не е видял само дете в парка.

Мария и седемте й деца живеят в дома на приятел на бащата Кольо на улица "Шумен". До миналата година обитавали къща в съседното село Строево, но когато се преселили в Пловдив, приятелят ги приютил.

От семейството вече са изведени две от децата, предстои останалите три да бъдат настанени от социалните работници в социален дом. Ромската фамилия има и голямата дъщеря, която е семейна. С малчуганите работят психолози, майката е с психически отклонение и комуникацията с нея е трудна.

Основната и дейност е да рови по контейнерите. Със случая се занимава отдел "Криминална полиция" към ОДП Пловдив. Ангажирана е групата по издирвания към криминалистите. Претърсени са всички горещи точки в града. От 19-ти април, когато детето е обявено за общодържавно издирване, то е приоритетен случай на всички районни управления на територията на областта, пише novini.bg.

3-годишния Асен Колев не говори български, и отговаря на името Умут. Високо е около метър, било е облечено с червен спортен екип и бял потник, а на левия крак има гипсов ботуш от таза до пръстите.