След 5-часов разпит в Следствието Цветанов хукна към "Антимафия"

На едното място го разпитваха за Станимир Флоров, на другото ще разказва за скандала със СРС-тата

Цветан Цветанов застана на страната на Станимир Флоров след 5 - часов разпит в Столичното следствие и го нарече достоен българин и служител, с който системата се гордее и ще продължила да се гордее.

"Той има съществен принос за работата на ГДБОП през последните четири години", каза бившият вътрешен министър. "Флоров е един достоен човек", категоричен бе той.

Цветанов отрече шефът на ГДБОП да е знаел за вътрешната разработка отпреди 14 години.

С думите "точно така" бившият МВР се съгласи, че до него по никакъв начин не е стигнала информация за разработки спрямо Флоров.

Обяви, че познава отстранения Флоров от 1973 г. Техните семейства живеели в един блок. Така  възникнало приятелството им и от тогава са добри семейни приятели.

"Създават се добри семейни приятели, когато приятелството е истинско и когато то има сериозни хора, които работят в институции, и които смятам, че трябва да бъдат за уважение", посочи Цветанов.

Що се отнася до документите, достигнали до медиите за това, че Станимир Флоров е имал незаконни контакти с престъпния свят, Цветанов отговори, че никой не го е питал за това.

На въпрос защо разпитът е продължил толкова дълго бившият МВР шеф отговори, че е подписал декларация, че "няма да разгласявам факти и обстоятелства по делото".

Bulgariautre.bg напомня че на 19 април директорът на ГДБОП Станимир Флоров беше отстранен, докато трае проверката на прокуратурата по образуваното срещу него досъдебно производство за вземане на подкупи в особено големи размери. Материалите са за разработки под кодовото име "Араби" и "Алчния".

Цветан Цветанов коментира още, че политическата класа в България се възползва от скандала, за да трупа точки за предстоящите избори.

Според него целта на Сергей Станишев и цялата опозиция е той да се оттегли като началник на предизборния щаб на ГЕРБ.

В типичния си стил Цветанов отговори на журналистите: "Кажете логиката да се оттегля". Напомниха му, че лично е казал, че ако има незаконни подслушвания ще го направи. Той обаче заяви, че при първите данни на прокуратурата никъде не е потвърдено това да е факт.

Според него Станишев трябва да си подаде оставката и да се извини. Въпреки това все пак Цветанов обеща, че "когато бъде доказана моята вина, разбира се, че ще си я подам".

Той призна, че отива за разпит и в специализираната прокуратурата заради скандала с незаконното подслушване, известен като "Цветановгейт".