Бойко по кафе и раздаде автографи в Благоевград (СНИМКИ)

Премиерът представи листата на ГЕРБ за региона на специално тържество

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна снощи в Благоевград, половин час по-рано от обявеното начало на тържеството на пл."Македония" за представяне на листата за Благоевградски избирателен район.

Той се появи на плодаща с охраната си и водачката на листите за Варна и Стара Загора Лиляна Павлова и бе посрещнат от кмета Атанас Камбитов и съпругата му. Четиримата заедно седнаха на масичка на заведение и си поръчаха кафе с кафява захар.

За секунди около масата се събраха стотици благоевградчани за автографи и снимки. Борисов не отказа на никого да се снима и се похвали, че е станал като учителка, която подписва на ден стотици прегледани домашни.

"В най-тежката криза запазихме стабилността, а с построената магистрала "Струма" българите стигат до Гърция за 20 минути. Затова с мен е и Лили Павлова, защото ще трябва да довърши започнатото", каза Борисов на сцената.

Около паметника на Гоце Делчев имаше няколко човека, които се опитаха да извикат "Мафия". "Винаги има по 5-6 провокатори, които ни ги пращат нашите политически опоненти.  Това е съотношението - на 4-5 хора на Станишев, 5000 от ГЕРБ. Само хората от площадите ни стигат, за да получим най-малко 110 мандата", отговори на провокацията Борисов.

Цветан Цветанов също придружи бившия премиер в Благоевград.

Пред журналисти той каза, че идва спокоен от разпита в столичното следствие.

"Не вярвам производствата да приключат до изборите, защото има доста експертизи, които трябва да се назначат. След изборите ще се окаже, че тяма нищо вярно в приказките на Станишев", обясни той.