Британци, не ви искаме социалните помощи!

Нашият посланик в Лондон разкритикува "раздутите" прогнози

Българският посланик във Великобритания Константин Димитров заяви, че очаква между 8000 и 10 000 българи да дойдат на Остров догодина, когато отпаднат ограниченията над родните гастарбайтери за британския трудов пазар.

Той разкритикува "раздутите" прогнози на други хора, вероятно визирайки британски политици, най-вече Найджъл Фарадж, обезпокоени от наплива на имигранти.

Британското правителство отказа да даде свои прогнози за броя дошли от България и Румъния, които очаква в страната, но организацията Майгрейшън уоч, която води кампания за по-строг имиграционен контрол твърди, че броят им ще е между 30 000 и 70 000 души.

Константин Димитров заяви, че очаква Великобритания да приложи всички регулации на ЕС по отношение на достъпа до пълни социални помощи.

"Българите не целят да злоупотребят със системата ви на социални помощи. Колкото до получаването на работа, намираме се в свободен европейски пазар", заяви той.

На въпрос за тона на дебата във Великобритания по този въпрос, Димитров заяви, че някои изказвания са "недопустими и неевропейски", но той разбира, че това е част от "вътрешнополитическа игра".