Батков: Опитаха се да отблъснат "Газпром" от Левски със свастиките

Някой усложливо е изпратил снимки на собственика на руската компания, заяви босът на "сините"

"Услужливо на президента на `Газпром` на сутрешния доклад му е била дадена снимка на случката от Ловеч с коментар в навечерието на 9 май. Нали знаете, руснаците колко големи фенове са на нацистите и на пречупения кръст. Това просто е безобразие, пълна провокация", сподели президентът на Левски Тодор Батков.
"Ще обжалваме наказанието от Ловеч. Честно да ви кажа, омръзна ми вече. Спомняте си мача от Шампионската лига с Барселона, когато имахме подобен проблем и тогава излетях с първия самолет за Нион, а след това може да се каже, че съм се молил на колене. Кому е нужно това? Ние не сме нацисти. Ние сме коректен, толерантен народ. Спасили сме си евреите, на какво прилича това? Всеки все пак носи отговорност за себе си. Това, което се случи в Сараево, е все едно да се подиграваме с Априлското въстание или с Левски няколко години, след като се е случило. Футболът все пак е толерантен спорт и възпитава младите. Ще търсим отговорност от феновете и вече казахме, че ще търсим имената на виновните. Дали сме им имената на властите и всеки сам да носи отговорност за действията си. Защо нямаше санкция за Ловеч е добър въпрос, може би защото нямаше свастики, но всички разбраха за какво става дума и кой има рожден ден", продължи собственикът на "сините".
Батков каза още: "За нас важният мач е в събота, излишно е да обяснявам защо. Днес някои от титулярите получиха почивка, някои висяха с картони. Днешният мач с Локомотив мина общо взето така, както трябваше да мине. Очевидно смяната на треньора беше за добро. Отборът не играе някакъв страхотен футбол, но поне има борбеност. Доволен съм, все пак шест години не сме стигали финал. Надявам се да вземем Купата, продължаваме битката за първенството. Все ми е едно с кой ще играем на финала, Славия и Берое направиха силни мачове. Дано да стане красив двубой на финала", допълни Батков. "Призовавам феновете ни да са коректни в дербито, защото нещата са наистина много напрежение. От доста време не сме се борили на двата фронта, така че феновете да ни помагат, но подкрепяйки ни, без такива глупави самоизяви", допълни босът на Левски.
"Излиза, че сме дали доста пари за ненужни играчи, няма обаче да оставим нещата така. Идва лято, ще има отишли, дошли и така...Аз искам отдавна модел с наши юноши, Мъри го наложи тоя модел, но защо се подлъгахме? Купихме петима много скъпи играчи през 2008 година, дадоха 3 200 000 евро за тях. Очевидно ще търсим някаква комбинация, баланс, не бива да са много чужденците. Трябва да са млади и добри, иначе защо издържаме тези наши деца в школата? Няма отбор в `А` група, в който да няма наши юноши, това е несправедливо", сподели още Батков.
"Не забравяйте, че някой от съдиите бяха наказани, че са ощетили Левски. Ние на съдии не влияем, не си назначаваме съдии. Призовавам всички да се успокоят. Нека да правим честни мачове, не да пълним главите на хората с глупости. Аз отговарям за Левски и ви казвам, че ние играем винаги честно", завърши "синият" шеф.