"Юлен": В Банско няма незаконни писти!

Твърденията на зелените са необосновани, но влияят на общественото мнение, смята концесионерът на ски зоната

В Банско няма незаконни ски писти, обяви концесионерът на ски зоната "Юлен".

От компанията отговориха с писмо на поредните обвинения на коалиция "За да остане природа в България", креатура на ПП "Зелените" и производните им.

Според "Юлен" т.нар. "екоактивисти" хвърлят необосновани твърдения, които влияят отрицателно на общественото мнение.

"В качеството ни на концесионер на ски зоната те ни обвиняват, че сме извършили драстични нарушения на територията на парк "Пирин". Многократно те извеждат едно или друго необосновано твърдение, което впоследствие се оказва неистина, но оставя в общественото мнение грешното впечатлението, че "Юлен" АД е нарушител".

От компанията оборват твърденията на "зелените", че пет обекта в ски зоната, а именно ски пистите Плато 1, Шилигарник и Стражите, седалковата въжена линия Железен мост-Платото и ски влек Чалин валог, са изградени незаконно.

От "Юлен" твърдят, че всички обекти са предвидени от изменението на ТУП "Ски зона с център град Банско", осъществено и съгласувано с екоминистерството. За изменението на този план е извършена екологична оценка, която е влязла в сила.

"През годините над 50 дела, заведени от т.нар. "зелени" по всички инвестиционни намерения в цялата ски зона, бяха окончателно отхвърлени от Върховния административен съд. Не трябва да забравяме и факта, че тези обекти са държавна собственост и се ползват не от нас, а от всички туристи и скиори, които посещават планината. Ние сме нормални инвеститори и считаме за ненормално да ни бъде приписвана вина, че строим незаконно държавни обекти", се казва още в писмото.