Съдът върна обвиненията срещу Красьо Черния

Причината - обвинителният акт е неясен и липсва описание на факти

Състав на Софийски градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Красимир Георгиев-Красьо Черния, съобщиха от съда.

Съдебният състав по делото реши, че обвинителният акт е неясен и липсва описание на факти, които са относими към съставомерността на деянието, за което е повдигнато обвинение на Георгиев. Поради тази причина съдебното производство беше прекратено, а обвинителният акт върнат на Софийска градска прокуратура.

Bulgariautre.bg напомня, че по това дело през април 2012 година Софийски градски съд даде оправдателна присъда на Георгиев. Плевенчанинът беше обвинен за данъчни престъпления. Според обвинителния акт Георгиев не е подал данъчна декларация за 2006 г. и е укрил част от доходите си през 2007 г. и 2008 г. По искане на комисията за конфискация СГС наложи запор върху имущество и банкови сметки за 1.05 млн. лева на Красьо заради въпросното дело.

В началото на миналата година СГС оправда Красимир Георгиев по същото дело, но второинстанционният Софийски апелативен съд е върнал делото на прокуратурата, която е внесла отново обвинителен акт.

Делото беше засекретено от СГС заради материали, които са свързани с разследването за лобизъм и твърдения, че Георгиев е продавал постове в съдебната система срещу добро възнаграждение.