Нова булка, нов късмет - вторите бракове са по-успешни!

Заради възрастта, опита и по-високите доходи

Любовта наистина е по-хубава от втория път, доказаха британски изследователи.

Учени използвали данни от Службата за национална статистика, показващи кои бракове са били успешни и за кои приказката не е била с щастлив край. Резултатите показват категорично, че вторите бракове са по-успешни заради възрастта и опита, които са натрупали партньорите.

Проучване сочи, че за мъжете щастието с втората съпруга е много по-голямо, а преди да кажат за втори път "да" жените претеглят много по-внимателно всички плюсове и минуси на връзката.

Освен това на по-голяма възраст партньорите имат по-високи доходи, което е допълнителен плюс за гладки отношения у дома.

Парите, както повече проучвания показват, са една от главните причини за семейни скандали, а ако са налични служат като буфер пред ежедневните трудности, пред които са изправени повече двойки.

Според данните 45 на сто от първите браковете свършват с бракоразводен адвокат в съда, докато само 31% от вторите сватби се оказват провал.

Вторите бракове по-рядко са обект на социален и семеен натиск за създаване на потомство и уютен дом. Повече разведени вече имат деца и по време на втория брак това вече не е приоритет.