Кокинов вече не е градски прокурор на София

Готви се и предложение за неговото уволнение от съдебната власт изобщо

Висшият съдебен съвет освободи Николай Кокинов от поста градски прокурор.

Кокинов поиска да бъде освободен като административен ръководител на Софийска градска прокуратура, веднага след като гръмна скандала със записите от Банкя, но днес сутринта е внесъл още една молба, с която иска да бъде освободен и като магистрат.

На извънредно заседание се събраха 16 от членовете на ВСС.

С 16 "за", без против и въздържали се, кадровиците приеха молбата на градския прокурор.

На 13 май Кокинов трябва да се яви пред Етичната комисия на ВСС, за да бъде изслушан във връзка със скандалния запис между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

ВСС реши да разпита и тримата участници в записа - Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще трябва да отговорят на въпроси водили ли са го изобщо.

От скандалните записи, разпратени до няколко редакции, стана ясно, че Кокинов и Найденов са отишли в дома на Борисов в Банкя на 15 април.

Двамата се надпреварват да се оплакват на бившия премиер кой е в по-тежко положение от другия. Найденов - заради повдигнатите му обвинения за корупция, принуда и служебна злоупотреба, а Кокинов, - защото бил "репресиран отвсякъде".

Докато тримата нищят сексуалната ориентация на прокурори и журналисти, Кокинов осведомява събеседниците си, че се очаква обвинението да пробие през жената, с която Миро Найденов живеел.