В последния момент - огромни опашки пред данъчните бюра

Мисия Пловдив

30-04-2013, 15:39

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плащаме местните данъци през интернет

Разплащаме местните данъци и такси вече и чрез ПОС-терминал

Пловдивчани се сетиха за 5 %-то намаление на таксите късно

Големи опашки се вият пред  касите на дирекция „Местни данъци и такси”, провери репортер на Plovdivutre.bg. Пред данъчното на ул. „Кукуш” в район „Южен” втори ден хората са се подредили по двама в редица от няколко метра и сякаш чакането няма край, оплакват се хората. Най-много са гражданите, които са решили да се възползват от намалението от 5 % от данъка на автомобилите, което важи, ако сумата се внесе до края на днешния ден.

Не се притеснявайте, ако сте забравили или просто сте нямали време да чакате и да платите. Срокът за първата вноска за превозните средства е до 30 юни.

5 % намаление до края на деня ползват и тези, които предплатят данъка за недвижими имоти и таксата за битовите отпадъци. Срокът за първата вноска за тях изтича също на 30 юни. До днес трябваше да се погаси и втората вноска за патентния данък.

От „Местни данъци и такси” припомнят, че за плащане можете да използвате системата виртуално ПОС по интернет. Преди това е нужно да се сдобиете с персонален код  от бюрото за местни данъци и такси. При плащане се приемат кредитни карти или тези за разплащане. Така ще си спестите нерви, време и досадното чакане пред касите.