Запасете се с нерви! Ремонтите започват

Мисия Пловдив

30-04-2013, 16:24

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затварят за асфалт бул. "Източен", "Санкт Петербург" и "Гладстон"

Стартира обновлението на булевард "Санкт Петербург"

За да караме по хубави булеварди, трябва да изтърпим известно неудобство по време на ремонтите. Това заяви кметът Иван Тотев при първата копка от ремонта на бул. "Санкт Петербург".

Почваме с премахване на бордюрите и затваряме едната лента на булеварда, за да може да използваме и почивните дни за работа, поясни градоначалникът. Това е първата голяма процедура за годината. Тя е на стойност малко над един милион лева. Договорът с изпълнителите от ИПС е за 60 дни.

Изцяло се подменят долен и горен пласт асфалт, ще се извърши смяна на шахтите, почистване на канализационната система, ще има нови бордюри, ще бъде поставено и капково напояване, топлопровод и ще бъде извършена ВиК подмяна, където е необходимо. Ще коригираме пропуски, които са останали от миналото - тук специално ще поставим капково напояване в зелената ивица, която се добавя, каза още кметът на Пловдив. Ще създадем нова топлопреносна мрежа, свързваща стадион "Локомотив" и общежитията на Аграрния университет.

След приключване на отсечката от кръстовището на ВСИ до стадион "Локомотив" ще започен и преасфалтирането на бул. "Менделеев" и Асеновградско шосе след надлеза. На 7-ми май пък стартира реконструкцията на "Гладстон", което ще наложи затваряне напълно на отсечката между ул. "Преслав" и бул. "Руски", посочи още градоначалникът.

КОНТРА

Видях страшно много хора, които имат туристически интерес към града. Това заяви кметът по повод демонстрантите, които изгориха знамето на ГЕРБ пред община Пловдив. Пловдив наистина е една много добра дестинация - днес сутринта видяхме хора от Видин, от Велико Търново, от Ямбол, Русе, от Благоевград и др. Това показва, че администрацията си е изпълнила целта да направи Пловдив привлекателен град, в който да идваш с желание и да прекарваш свободното си време в него, отбеляза Иван Тотев. За мен този голям интерес към Пловдив - все пак да се вдигнеш от Видин, за да разгледаш града ни - дава една оценка на усилията на администрацията, завърши кметът.