"Дни на Европа“ отново в Бургас

Мисия Бургас

01-05-2013, 09:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българите в чужбина експерти по европравата си

Подробности около кампанията виж тук

За втора поредна година Областен информационен център – Бургас в партньорство с Община Бургас, организират инциативата „Дни на Европа в Бургас“. Настоящата кампания, посветена на деня на Европа – 9-ти май, ще се проведе в периода 06 – 10 май, на територията на Община Бургас. Целите на редицата планирани мероприятия са свързани с популяризирането на европейските политики, създаването на чувство за принадлежност към европейската общност и повишаване мотивацията на гражданите като активни европейци.

 

Пъстра палитра от събития и разнообразни дейности очакват бургазлии през идната седмица. Началото на инициативата ще бъде дадено на 6-ти май /понеделник/ с поставянето на изложба от пана, изобразяващи проекти на Община Бургас, финансирани от еврофондовете. Под името „Община Бургас напредва с европейски стъпки“, изложбата  ще бъде разположена на ул. „Александровска“ в близост до площад „Атанас Сиреков“ и ще остане там до края на планираните събития.

 

В първия ден, на площада пред общината, граждани и гости на Бургас ще могат да се насладят и на концерт на школи към Младежки културен център – Бургас. През следвашите няколко дни, Областен информационен център ще представи „Европейско ателие“, в което участие ще могат да вземат всички заинтересовани лица. Този иновативен вид работилница ще даде възможност на желаещите да сътворят истински произведения на изкуството чрез използването на различни техники от съвременното занаятчийство и давайки пълна свобода на въображението си.

 

На 07.05.2013 г.ОИЦ – Бургас отваря врати за да отговори на всички въпроси отнсоно „Еврофондовете за мен, за нас и за Бургас“. В следващите дни ще бъдат наградени участниците в конкурса за фотоколаж и видеоклип „Бургас през очите на младия европеец“, в който с изображения и музика, ученици от бургаски училища показаха защо се гордеят със своя роден град. Освен това, в „Да наредим пъзела ЗАЕДНО“ и „Деца говорят на деца“ предстоят множество забавни игри и занимания за малчуганите.

 

Желаещите да станат част от тази уникална атмосфера, могат да научат пълната програма в офиса на Областен информационен център – Бургас, на ул „Трапезица“ №5 /срещу ЖП гара/ или на e-mail: [email protected] .

 

ОИЦ – Бургас е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00018-С0001 „Създаване и функциониране на Областен информационен център – Бургас” и е част от мрежата от 27-те Областни информационни центрове. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен