Лудогорец срещу Черноморец под знака на вендетата

Емил Гъргоров-Бадема се връща в титулярния състав на разградчани

Лудогорец ще търси реванш в днешния мач срещу Черноморец. Шампионите досега имат една-единствена загуба в първенството, която бее нанесена именно от бургазлии по време на есенния мач между двата отбора. В Разград много добре осъзнават важността на мача, тъй като при пълен успех ще запазят разликата на върха в класирането с Левски.

 

Мениджърът на Лудогорец Ивайло Петев ще заложи на всичко най-добро, с което разполага. В тима се завръща капитанът Емил Гъргоров, който пропусна последните 2 мача заради проблеми с прасеца. Сега обаче Бадема ще води атаката на своя отбор. Сред титулярите се завръща и Станислав Генчев, който влизаше от пейката срещу Миньор и Ботев (Вр). Заради важността на двубоя обаче Петев ще пусне всичките си основни футболисти. Йордан Минев е излекуван от контузия, но най-вероятно ще остане на резервната скамейка. Треньорът на шампионите ще заложи на схема 4-2-3-1. На върха на атаката ще играе Бадема, а зад него ще действа Марселиньо. По крилата пък ще оперират Мирослав Иванов и Михаил Александров.

 

Като основен проблем за Петев и играчите му обаче се очертава горещото време. Днес се очакват около 27-28 градуса в часа на мача. Самото му провеждане от 16,15 часа пък също изненадва с оглед на горещините в последните две седмици.

 

Въпреки че не с еборят за предно класиране, футболистите на Черноморец изявиха амбиция и във втория мач от първенството срещу шампиона Лудогорец да откраднат поне токча. Бургазлии единствени взеха пълния актив срещу Лудогорец през есента, а Херо знае как се побеждава състава на Ивайло Петев и е готов със стратегията на гостуването. Въпреки че няма да присъства на резервнат апейка заради наказание, асистентите му Чиликов и Колев имат готовност да приведат заръките му към футболистите. В Бургас останаха възстановяващите се след травми Трифонов, Стоянов, Фо-Поре и Арно, а само преди дни от състава беше изваден титулярният вратар Стоян Колев. "Акулите" ще разчитат на наситена халфова линия, в която след изтърпяно наказание се завръща Цветомир Цонков, а в атака ще остане единствен Преслав Йорданов. Схемата, която спазват Черноморец 4-5-1, може да се промени с включването на втори чист нападател в лицето на юношеския национал Милчо Ангелов. В предишния  кръг Черноморец загуби от Берое с 0:1.

 

СТАТИСТИКА:

 

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНОМОРЕЦ

Днес, от 16,15 часа

пряко по ТВ7

 

Вероятни състави:

 

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Шоко, Гулдан, Моци, Кайсара, Дяков, Генчев, Александров, Марселиньо, Иванов, Гъргоров

Резерви: Голубович, Минев, Мантула, Ернандес, Бакалов, Иван Стоянов, Кишада

Треньор: Ивайло Петев

 

ЧЕРНОМОРЕЦ: Дашев, Филипов, Терзиев, Пехливанов, Дянков, Паланков, Цонков, Гаел, Траянов, Уатара, Йорданов

Резерви: Георгиев, Башлиев, Дрянов, Балджийски, Балтанов, Лола, Ангелов

Треньор: Георги Чиликов

 

Съдия: Цветан Кръстев

 

Стадион: "Лудогорец арена", Разград