Мъж излиза насинен и с шина на крака от полицейско управление

Архив София

03-05-2013, 16:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицай пребил до смърт циганин, палил гуми (+)

"24 часа": Полицай преби седмокласник

Държал се агресивно, което наложило да бъде използвана сила, твърдят от МВР

26-годишен мъж е пребит в полицейското управлениe в Банско. Сега той е с патерици и шини на крака, съобщи БТВ. От полицията не отричат, че има използвана физическа сила спрямо лице, уличено в хулиганска проява.

Вчера след 21 часа трима младежи пили бира пред местен магазин. Дошъл полицейски патрул, а униформените наредили на момчетата да се качат в колата. Водят ги в полицията по подозрение, че именно те са счупили 9 улични лампи. Мъжете отричат и пишат обяснения. Единият обижда полицая, който от своя страна го води в друга стая за разпит.

"След няколко минути се чу гласът на брат ми, който викаше помощ. В тоя момент явно полицаите, които ме държаха, се стреснаха от тия викове и леко ме пуснаха. Аз отворих вратата и забелязах брат ми, който стоеше на земята със счупен крак и извадена капачка, видимо подуто лице на скулата и проснат на земята", разказва Иван Янчовичин.

Той бързо изважда мобилния си телефон и прави снимки още, докато неговият брат близнак Ивайло е на земята. 

Потърпевшият разказва, че щом казал на полицая, че ще си търси правата в съда, той му се нахвърлил. Започнал да го налага с юмруци по лицето и тялото, при което отстрани други двама полицаи стояли безучастно. По думите на Ивайло , след 10 тупаника последвала словесна престрелка от псувни и обиди - и от двете страни.

"След това, което му казах, той скочи през бюрото и почна отново да ме бие, за втори път започна да ме бие и този път много лошо. При това аз се свих при стената, при което той ме събори на земята и почна да ме рита", разказва младият мъж.

Ивайло е с извадена капачка, насинено лице, натъртено рамо. Свидетел на грозната гледка с падналия на земята Ивайло става и майка му, повикана по спешност от брат му.

"Видях проснат сина ми на земята да реве. Попитах полицая как може такова нещо да стане в нашата полиция. при което той отрече, че нищо не е станало, а просто са му слаби връзките на коляното и затова така се е случило той сам се е наранил", обясни майката.

Според полицията лицето се държало агресивно, което наложило да бъде използвана сила. Семейството вече е сезирало съответните органи - местното управление, областната дирекция на полицията и инспектората на МВР. Написали са писмо и лично до служебния вътрешен министър. Чакат резултати от вътрешната проверка, назначена от директора на полицията в Благоевград.

Въпреки че е ясно кой е разпитвал Ивайло, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за боя в асреста.