Стотици се събраха за великденско боядисване на яйца

Мисия София

04-05-2013, 16:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще боядисаме ли най-много яйца?

Събитието се състоя в Южния парк

"Във връзка с тези хубави, светли празници дано повече българи да са вярващи, усмихнати и добри. Вярвам, че предстоят хубави времена за този изстрадал български народ", пожела българска майка, включила се заедно с децата си в опита да се подобри световният рекорд на Гинес за най-много боядисани яйца.

Инициативата се проведе в столичния Южен парк. В опита взеха участие около 400 души, които бяха следени от контролна комисия и камери, за да се справят изискванията за представителност на Гинес.

"Ние чупим рекорд, който е поставен вече 2011 г. в Америка, когато са боядисани 317 яйца", обясни Ангел Ангелов, един от организаторите. "Не е било свързано с традиция, просто са забавлявали деца, докато ние това, което правим днес е показване на типична българска източноправославна традиция. Идеята е да съберем хората, за да обединят енергията си около нещо, което е забавно за всички", добави той.

Като истинско отражение на духа на Великден се проявиха жена и нейните три деца. "Дойдохме, за да научим децата да обичат България, да вярват в традициите и да ги спазват, когато пораснат, сподели гордата майка. Докато подобрявахме рекорда това беше за нас забавление и трябва да спазваме традициите, допълни една от дъщерите й. И да увличаме повече хора", добави майката.

"Вярвам, че повечето българи не спазват традициите само на този християнски празник, а през цялата година, каза още жената. Все пак добрите хора са си добри, не само на празници", добави тя.