Чочо не е имал проблем с наркотици, садил петунии преди фаталното падане

Имаше проблем с разграждането на алкохола, твърди Христо Мутафчиев

Чочо Попйорданов не е имал проблем с наркотици, никога не е бил наркоман. Имаше проблем с разграждането на алкохола и дори при минимални количества му личеше. Това разказа председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пред bTV, който бе много добър приятел с починалия актьор.

Минути преди фаталното падане на Боянските гробища, Чочо садил петунии на гроба на майка си. Това разказала на Мутафчиев Даниела, приятелката, с която Попйорданов живееше.

"Чочо тръгнал назад. Даниела му казала да спре, за да не падне, но той не я послушал. Спънал се в нещо и паднал от двуметровата стена. Майката на Чочо почина преди десетина дни и негови приятели казваха, че той преживял смъртта й много тежко", разказа Мутафчиев.

В последния месец Чочо се готвел за представление на "Хъшове", което ще е навръх 24 май в Народния театър.
По думите на Христо Мутафчиев, Чочо Попйорданов имал една голяма мечта – да снима с Ал Пачино.

"За него той беше върхът. Дори се възползвахме от това, един път, за да го накараме да си довърши представлението, го излъгахме, че в публиката ще гледат Мартин Скорсезе и Копола, тогава тук се снимаше Черната далия. Накрая така се беше стегнал, че само обикаляше коридорите и викаше – Копола ще гледа, Копола!. С него нямаше скука. Той е дивак, не мога да говоря за него в минало време. Той няма инстинкт за самосъхранение, влага прекалено много енергия влага в удоволствието да живее. Емоционално обаче е романтична душа, въпреки че много малко хора го познават като такъв. Той имаше една фраза - животът е едно дълго изречение, изпълнено с правописни грешки".
Актьорът почина вчера сутринта в резултат на тежка черепно-мозъчна травма в "Пирогов", след като ден по-рано бе докаран в тежко състояние.

Поклонението ще бъде в сряда в 11:00 часа в Народния театър.