Погребват Чочо на лобното му място в Бояна

Актьорът ще лежи на метри от мястото на нелепия инцидент

Любимецът на народа Чочо Попйорданов ще бъде погребан в сряда, 8 май, на метри от гроба на майка си и лобното си място.

Поклонението пред паметта на Чочо Попйорданов също ще е в сряда, от 11 ч в Народния театър "Иван Вазов".

Христо Мутафчиев разказа за нелепия инцидент и го описа в детайли по думите на Даниела, приятелката на Чочо.

В ранния съботен следобед двамата били на Боянските гробища, за да засадят петунии на пресния гроб на майка му Катя в алея "Достойна". Тя била починала дни преди това и Чочо изживявал тежко раздялата им. На колене те махали плевели и засаждали новите цветя, когато в един момент актьорът се изправил. Той започнал да върви назад, за да прецени колко голям паметник да сложи на гроба.

Зад Чочо имало високи около метър вечнозелени храсти, стълба, която води към обредения дом, а между тях - 1-2-метра широко празно пространство. Докато вървял назад, нямало как да види голямата табела "Внимание! Височина 2 метра", която управата е сложила, за да предупреди посетителите за опасносностите на терасираното пространство.

И точно тогава се случила трагедията. Чочо се препънал, политнал и паднал в дупката по гръб на голия цимент. Студената статистика гласи - тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро.

Дошли линейка и полиция, камерите на парка запечатали всичко. Разследващи са гледали записите от последните минути на Чочо Попйорданов. На кадрите добре личи, че актьорът върви няколко метра назад и след това пада.

Поледвала 15-часова битка за живота на актьора в клиниката по интензивно лечение в "Пирогов". Лекарите го поставят в изкуствена кома и полагат всички усилия, но изходът е фатален.

Чочо Попйорданов почина навръх Великден, рано сутринта в неделя. Той ще бъде погребан до майка си близо до същото място, където нелепо се прости с живота си.