Новата алея на Бунарджика – рай за майки и скейтъри (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-05-2013, 12:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Това е една прекрасна придобивка за Пловдив, посочи кметът Иван Тотев

Алеята на парка в подножието на Бунарджика е с изцяло подменен асфалт. Новата настилка е изключително фина, за да е по-удобна за майки с колички, деца с ролери и велосипеди. Това обяви кметът на район "Централен" Райна Петрова, която показа обновената алея на градоначалника Иван Тотев.

Средствата – 40 000 лева, са били заделени допълнително от Общински съвет. С парите са положени 4000 квадратни метра фин асфалт. От обновлението е изключено карето пред Летния театър, което е 200 кв. метра. Вместо да се асфалтира, там ще се сложат плочи от щампован бетон, който ще е много по-приятен на вид и ще допълни визията на театъра. Очаква се това да  стане следващия месец.

По самата алея е поставена маркировка за зона за велосипеди, ще бъдат сложени и специални указателни знаци по изискванията на закона. Старите бордюри са почистени и вдигнати, така че да се подобри вида на парка. По европейски стандарт са реновирани и детските площадки на хълма. Сложени са нови пейки и кошчета, посочи още Петрова.

Това е една прекрасна нова придобивка за Пловдив. Виждате, че полагаме усилия за развитието на зелената система на града, заяви на свой ред кметът Тотев. Той посочи, че освен за Бунарджика се работи усилено и за обновлението на Сахат тепе.

Там служителите на ОП "Паркове и градини" работят по премахване на паразитната растителност. Хълмът ще е приоритет в есенната кампания за залесяване, в която ще бъдат засадени близо 2000 дървета, изтъкна Тотев. Той похвали озеленителите и посочи, че тази пролет са засадени 1500 нови дървета, а в същото време цветните лехи са пожънали огромен успех и искрено радват пловдивчани.