Левски показа шампионски дух!

И класен адвокат не може да отрече манталитета на победител на "сините"

В правната среда има една специфична обща шега: "Можете да се смятате за добър адвокат, само ако успеете убедително да докажете, че Земята е плоска, а Джон Дилинджър (б.р. - прочут американски банков крадец и гангстер) - жертва на клевета". Въпреки това, понякога е много по-трудно да се убеди събеседникът в много очевидни неща. Винаги ще се намери някой, който вместо да каже "Съгласен съм с вас", да се хвърли в боен вик и спор: "Какви са тези глупости!".

Това е особено характерно за спортната сфера, където няма никаква аксиома и нищо не е абсолютно. Тук може да се спори за всичко въз основа на устна битка и всичко да бъде подлагано на кикот. Така, както много хора се смяха на победите на Левски над ЦСКА и Миньор (Перник) с по 2:1. Всички се надпреварваха в един глас да твърдят, че това е било просто късмет. Защото "сините" вкараха победните си голове в 90-ата минута. И в двата мача.

Щеше да е късмет срещу ЦСКА, ако вчера сценарият на "Георги Аспарухов" не се беше повторил. Това вече не е късмет. Това, което Левски направи в тези два мача има своето определение - шампионски дух, защото случайностите не се повтарят. Хората, които заслужават овациите в съблекалнята на "Герена" са Елин Топузаков и Мариан Христов. Помощниците на Николай Митов са лидери и шампиони и точно те заредиха футболистите с тази страст и непримиримост. Ако не бяха двамата, Левски вече щеше да е изгубил шансове за титлата.

Само класен адвокат може да оправдае Джон Дилинджър. Но класен адвокат не може да отрече твърдението, че Левски показа шампионски дух. Да, "сините" не играят нищо особено, не са страшилище, има много неща за подобряване, но вече притежават манталитет на победител.