Фандъкова откри площадка за фитнес в парк "Заимов"

В следващите два дни ще има такива в Борисовата градина и "Красна поляна"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри площадка за фитнес уреди на открито в парк "Заимов", предаде Фокус. Кметът съобщи, че инициативата е съвместно с Министерството на спорта и Български спортен тотализатор.

В Борисовата градина и "Красна поляна" ще открием площадките в следващите 2 дни. Виждаме, че децата веднага са тук и вече спортуват, особено като видят любимия ни Йордан Йовчев и Петър Стойчев, като примери за хора, постигнали много, благодарение на спорта. Мисля,че това е най-важно. Това, което правим в момента по отношение на спорта наред с другите ни инфраструктурни проекти, за мен и изключително важно, казва Фандъкова.

Вече имаме изградени 2 спортни зали в две столични училища - в кв. "Младост" и кв. "Овча купел". В събота ще бъде открит стадион във Враждебна, кв. Кремиковци.

Столичният кмет подчерта, че дейността се изнася и в крайните квартали, а не само в центъра.

"По този начин показваме, че спортът е не само здраве, а и възпитание. Децата трябва да имат алтернатива и примери, за това съм много благодарна на нашите големи спортисти, които се ангажираха с тази идея", заяви Фандъкова.
На събитието присъства и зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и министърът на спорта и физическото възпитание Петър Стойчев, който каза че освен 3-те площадки в София има още 5 такива в страната.
"Тази инициатива осъществихме, защото искахме за краткото време, през което сме тук, да оставим нещо след себе си. С нея решихме да дадем безплатна възможност на децата, които искат да извършват физическа активност в парковете", добави Стойчев.