Кметът връчи на Локо готовия проект за Трибуна Бесика (ВИДЕО)

Атанас Узунов предостави цялата документация на черно-белия фенклуб

Административният директор на Локо (Пд) Атанас Узунов получи официално документацията по проекта за строежа на новата Трибуна Бесика. Папките му бяха връчени лично от кмета на Пловдив – Иван Тотев и на район Тракия – Костадин Димитров.

В последните години не е имало спортна трибуна, за която да се е говорило толкова много. Радостен съм, че проектирането вече завърши, заяви при връчването Тотев. Каквото обещахме - изпълнихме го. Осветлението на стадиона вече е факт, а скоро ще се реализира и мечтата на феновете на Локомотив - изграждането на тяхна трибуна, каза още кметът.

От своя страна Узунов предаде документите на един от лидерите на фенклуба на черно-белите – Велин Терзиев - Нежния, които ще са стопани на новото съоръжение. До края на юни ще бъде изградена и специална детска площадка, която ще радва малките, докато родителите им са по трибуните.

Очаква се строежът на Трибуна Бесика да продължи близо 4 месеца. Проектът ще струва около 800 000 лева и ще е изцяло финансиран от сегашния шеф на смърфовете Веселин Марешки. Трибуната ще е с 4000 места и ще е от много здрав бетон. Тя ще има и козирка - последна дума на техниката.