"Никола Войновски" светна (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

09-05-2013, 17:42

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

“Никола Войновски” грейва до май

Отсечката вече e с осветление, правят и нов паркинг

Ремонтираната улица „Никола Войновски" отново бе отворена за движение. Пътната артерия, свързваща Карловско и Брезовско шосе, бе изцяло преасфалтирана. Изградени са нови тротоари с плочи от пресован бетон и за пръв път е монтирано осветление. Това обяви районният кмет Ральо Ралев, който заедно с градоначалника Иван Тотев преряза лентата на обновента отсечка.

Ремонтът струва близо 250 000 лева и приключи предсрочно. Преди асфалтирането бе подменен тръбопровод на EVN, бяха поставени и допълнителни отводнителни шахти. В района живеят много хора и често получавахме жалби. Сега освен по улицита има осветление и на зоните за паркиране пред блоковете. На тротоара е поставен жълта лента, която ще помогне за ориентацията на хора със затруднено зрение.

След като настилката улегне ще бъде поставена нужната маркировка. До месец и половина ще се обособи и паркинг с площ от декар и половина. Нядяваме се хората вече да не паркират по тротоарите, защото общината няма средства да ремонтира по два пъти, каза Тотев. Ако се наложи ще монтираме антипаркинг колчета, изтъкна кметът. Той посочи, че заради близкото училище може да бъде поставен и „легнал полицай” на новата отсечка.