Oфициално! Мойс подписа за 6 години с Юнайтед

Спорт

09-05-2013, 19:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фърги: Чувствах се благословен като мениджър на Юнайтед

Той е правилният човек, заяви сър Алекс Фъргюсън

Дейвид Мойс е новият мениджър на английския футболен гранд Манчестър Юнайтед, обявиха "червените дяволи" на официалния си сайт. Договорът на шотландския специалист е за следващите шест години, като той ще застане начело на английския шампион от 1 юли, съобщи Sportline.bg.

Той сменя на поста сър Алекс Фъргюсън, който ще се пенсионира в края на сезона. Назначаването на Мойс става факт, след като този ход бе одобрен от борда на директорите на "червените дяволи". Специалистът е бил препоръчан за нов мениджър на Юнайтед от самия Фъргюсън.

"Когато обсъждахме кандидатите, ние решихме, че Дейвид Мойс е правилният човек. Дейвид е човек с голям морал и работна етика. От доста време насам се възхищавам на неговата работа и през 1998 година го исках за мой асистент. Тогава, той беше млад и на старта на своята кариера, но оттогава свърши доста сериозна работа в Евертън. Ние нямаме никакво съмнение, че той има нужните качества да застане начело на нашия клуб", каза Фъргюсън за сайта на Манчестър Юнайтед.

След вчерашното решение на сър Алекс да се оттегли от мениджърския пост в Юнайтед, букмейкърите на Острова обявиха веднага Мойс за фаворит за негов заместник. В крайна сметка, 20-кратните шампиони на Англия избраха точно Мойс да наследи сънародника си сър Алекс като наставник на "червените дяволи" в края на тази кампания. Мойс, който води Евертън в последните 11 години, отказа да преподпише своя договор с "карамелите" и пристига на "Олд Трафорд" като свободен агент. Последните му два мача начело на Евертън ще бъдат оставащите две срещи от Висшата лига на Англия с Уест Хям Юнайтед и Челси

Самият Мойс обаче ще има доста тежка задача при "червените дяволи". Той ще трябва да наследи най-успешния треньор в историята на британския футбол. Сър Алекс Фъргюсън, който пое тима от Манчестър през 1986 година, ще се оттегли от футбола на 71 години това лято. Той има 38 големи трофея начело на Манчестър Юнайтед, от които 13 титли във Висшата лига, 5 ФА Купи и 2 Шампионски лиги.