Гришо отстъпи пред №15 в света и напусна Мадрид

Швейцарецът Станислас Вавринка надделя с 2:1 сета над българската надежда Швейцарецът Станислас Вавринка надделя с 2:1 сета над българската надежда

Новата спортна суперзвезда на България Григор Димитров загуби двубоя си от трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид, като отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 на Станислас Вавринка(Швейцария).
Гришо ще запомни участието си в престижната надпревара в испанската столица с невероятната победа над световния №1 Новак Джокович, която постигна във втори кръг.
И днес най-добрият български тенисист се изправи срещу изключително класен състезател, а физическата умора от тежката тричасова битка също си каза думата и позволи на Вавринка да реализира обрат.
Димитров стартира мача силно и заслужено взе първия сет с 6:3 след два осъществени пробива. В този първи сет Гришо бе далеч по-прецизен и борбен, докато неговия съперник трудно намираше отговор на отличните удари на българина.
Втората част бе повече от равностойна, но Григор допусна пробив в най-неподходящия момент при 4:5 в полза на свой съперник, който успя да изравни резултата. Младият играч изпусна своята възможност в напрегнат седми гейм, когато имаше точка за пробив и шест равенства, но Вавринка не се огъна.

 

В решителната трета част швейцарецът изглеждаше далеч по-свеж на корта и почти не допускаше грешки. Напротив - започна да пласира мощни удари по линиите и да притиска Димитров, който се пречупи в четвъртия гейм и изостана с 1:3 и пробив. Вавринка бързо затвърди, а българският му съперник ставаше все по-немощен и дори допусна втори пробив. Мачът завърши след 1:6 в третия сет.
Въпреки поражението, присъстващите на трибуните българи изпратиха 21-годишния състезател с мощни възгласи "Гришо, Гришо!" и му показаха, че цялата страна го обича и се радва на успехите му.

 

В следващия мач Вавринка ще играе с Джо-Вилфрид Цонга, докато Григор напуска с 90 точки за световната ранглиста, които ще го изведат до номер 26 в света през следващата седмица. Следващият му турнир отново е от категория "Мастърс" и стартира след няколко дни в Рим.