Фандъкова: Никой да не спекулира с интелекта на членовете на ГЕРБ!

Столичният кмет критикува всички опозиционни сили, които са се обединили срещу бившите управляващи

Никой да не спекулира с образованието и интелекта на членовете на ГЕРБ.

За това призова столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на Деветия конгрес на младежката организация на ЕНП, който се провежда в София в последния ден на предизборната кампания.

Представителите на младежката организация на Европейската народна партия обсъждат предизвикателствата пред Европа 2020 и мястото на ЕС в света.

Фандъкова, която беше избрана на поста като кандидат на ГЕРБ, критикува всички опозиционни сили, които са се обединили в компроматна война срещу бившите управляващи, предаде БТА.

Кметът на София видя в този подход изчерпване на ресурси от страна на политическите противници, които обвини в популизъм заради критиките им в сферите, в които сами не са направили нищо, когато са били на власт – като образованието, например.

"Начинът да се излезе от кризата е подкрепа на предприемчивите и на хората в риск,” заяви Фандъкова и допълни, че борбата с безработицата, особено с младежката, е успешна чрез инвестиции.

При откриването на конгреса председателят на Младежката организация на ГЕРБ Моника Панайотова подчерта, че от избора на 12 май зависи дали България ще продължи пътя на европейското си развитие, или ще влезе в сценария на застой.

Столичният кмет не пропусна да отбележи и кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. "Градът е град на старините и на младите хора. В него са съсредоточени основните висши учебни заведения, младежите идват тук да получат образование и да потърсят работа. Те са гарант за развитието на града," каза Фандъкова.