„9-ти километър“ стартира сезона на басейните

Пловдив Лайф

11-05-2013, 12:19

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студентски фест спасява деца болни от рак

В петък студенти правят шумно мокро парти в комплекса

Лятото обещава да е свръх горещо, а пловдивчани отговарят на удара с по-ранен старт на сезона на басейните. „Стартираме идния петък – 17 май с мокро студентско парти. Купонджиите ще са участници и организатори на Open Studen Fest 2013”, казаха за Plovdivutre.bg собствениците на комплекса "9-ти километър". Младежите вече са готови с банските костюми. „Дават времето много горещо през уикенда – 30 градуса. Така че купонът е точно на място“, добавиха още от комплекса.

Магаренцето Борко и тази година ще разхожда децата. Борко освен, че радва малките е и гост на различни ТВ предавания, с репортажите, които правят телевизионните медии.

Необичайно топлото за сезона време е именно причината басейните в Пловдив да отворят по-рано, потвърди и Халил Алиев от водноспасителната служба към БЧК. По принцип
през години официалното откриване се е случвало на 1 юни – празникът на децата, но тази година масовият старт ще е около 24 май.

В Пловдивска област миналата година имаше 42 работещи басейна на открито. През този сезон броят им ще бъде по-голям с новооткрити хотелски комплекси в околностите на Пловдив.

Досега има обучени 60 нови водни спасители, които са минали пълния курс за водно спасяване и са издържали всички тестове.

До края на май областният управител се очаква да издаде специална заповед, с която се свиква комисия от специалисти от БЧК, РЗИ, Противопожарна безопасност, Центъра за неотложна помощ. Комисията ще провери всички басейни в Пловдивска област, за да бъдат пуснати в експлоатация.