Вила Парк ехти: "Има само един Стилиян"

Сър Алекс, Джерард, Рууни и Бейл подкрепиха Петров

Капитанът Стилиян Петров излезе на терена със семейството си, водейки играчите на Астън Вила за почетната обиколка на стадиона след последния домакински мач за сезона, загубен с 1:2 от Челси. съобщи Sportline.bg.

Отказалият се от футбола Петров, който се бори с левкемията повече от година, бе почетен и от феновете, на които специално благодари в изявление днес. Скандирания "Има само един Стилиян Петров" "взривиха" пълния "Вила Парк".

Съзвездие от футболисти и мениджъри във Висшата лига подкрепиха с подписите си кампанията на Стилиян Петров в борбата му с левкемията.

Сред 400-те подписали се са сър Алекс Фъргюсън, Стивън Джерард, Уейн Рууни, Яя Туре и Гарет Бейл. Всички те сложиха имената си под кампанията за събиране на средства за борба с левкемията. Тя е вдъхновена от Петров, капитан на Астън Вила, който обяви отказването си от играта, след като преди повече от година разбра, че страда от тежката болест.

19 индивидуални табла бяха подписани от всеки клуб в лигата през сезона и целта е да се съберат 100 000 паунда. "Отборът от Центъра за клинична хематология в болница "Кралица Елизабет" в Бирмингам бе с мен в битката ми срещу левкемията. От опит знам колко е важно да имаш достъп до специализирани медицински сестри, лекарства и лечения. Радвам се, че каузата е подкрепена от съотборниците и колегите ми във Висшата лига", сподели Стилиян за кампанията