Партии готвят дестабилизацията на България, алармира Цветанов

Агресивността се дължи на партии, които знаят, че ще изгубят изборите, смята той

Политически партии и формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация на България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на извънредна пресконференция във Велико Търново.

В деня за размисъл е недопустимо медии да взимат страна в изборния процес. По никакъв начин не бих дал оценка за която и да е телевизия. Който иска я гледа, който иска - не. Единственото, което призовавам хората е да излязат и да гласуват - само така може да се противодейства на спекулациите, каза още Цветанов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва в дирижиран сценарий и когато компетентните органи се произнесат, тогава трябва да се правят констатации.

"Нарушен е демократичният процес. Демокрацията е застрашена, лица провокират агресия в деня за размисъл. Дори достъпът за днешната пресконференция беше възпрепятстван от агресивно настроени хора пред офиса на БТА - една държавна институция, в която дори нямаме възможност да влезем нормално", допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Дори е недопустимо да правим тези пресконференции. Изчакахме да видим докъде ще стигнат другите политически формации, тези, които опорочиха целия процес. Извинявам се на всички български граждани за всичко, което им причиняваме и молбата ми е да отидат и да упражнят правото си на глас", завърши Цветанов.