Задържаните при снощния протест пред НДК остават в ареста

28-годишният Йонко Бранков проби полицейския кордон пред сградата, а Чавдар Янев запали бюлетината си в секция на столичното 49-то СОУ

За 24 часа в ареста остават двамата арестувани при безредиците пред НДК снощи, съобщиха за БНР от Столичната полиция.

Първият задържан е 28-годишният Йонко Бранков от Варна, който проби полицейския кордон пред НДК. Вторият арестуван е Чавдар Янев, запалил бюлетината си в секция в 49-то СОУ в столицата.

Снощи около стотина протестиращи се събраха пред Националния дворец на културата, където пристигнаха лидерите на партиите. Това стана минути след края на изборния ден. Недоволните не признаха резултатите от вота и ги обявиха за нелегиримни. Те се опитаха да пробият кордона пред НДК, а след изпълнението на националния химн се нахвърлиха срещу загражденията.

Полицията се опита да ги спре. Част от протестиращите казваха, че "искат да броят бюлетините", защото не вярват на резултатите. Те дори се опитаха да влязат при политиците в НДК. Дойдоха и тежко въоръжени полицаи с щитове.

Около 50 младежи по-рано блокираха кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Ген. Скобелев", където минават трамваите. Те опънаха голямо българско знаме, дълго около 50 м и го развяваха под звуците на патриотични песни.

Един от хората, които са с мегафон, заяви, че протестират срещу партиите, които печелят изборите. Той посочи с ръка НДК и каза "Не може ние да ги свалим, а те отново да дойдат на власт. Затова сме тук", а останалите започнаха да скандират "Всеки ден ще е така до победата!"