Фалшивите бюлетини заобиколили Пловдив

Животът

15-05-2013, 13:20

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Появи се забравен чувал с бюлетини (+)

Прокуратурата в града образува 11 производства за изборни нарушения

За Хасково, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Шумен, външно министерство, Благоевград и Варна били предназначени 350-те хиляди бюлетини, открити в печатница "Мултипринт" в Костинброд.

Днес прокуратурата направи оглед на веществени доказателства, като разпечата в присъствието на журналисти, някои от намерените бюлетини. Те не са били попълвани. При всички 22 палета с бюлетини не е установена нито една маркирана за гласуване за определена партия.

Мисля, че прокуратурата беше длъжна да образува досъдебно производство, още повече, че се говори за напълно годни бюлетини, както в справката на ДАНС, така и от експерт по полиграфия от печатницата на БНБ. Ако приемем, че това е брак, трябва да приемем, че имаме брак предвиден за всеки един МИР, обяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Бюлетините са били годни, неохраняеми и готови за експедиция, заяви той.

Общият брой на досъдебните производства за нарушения при изборите са 64, поясниха още от прокуратурата.

Апелативна прокуратура София е образувала 22, в Пловдив – 11, в Бургас – 10, във Варна – 11, във Велико Търново – 9, Военно апелативна прокуратурата – 1.

12 са проведени под формата на бързи производства. 11 са за организирано предлагане на имотни облаги, с цел придобиване на глас за определен кандидат. Три са за образуване на група, срещу правата на гражданите.

По 385 сигнала прокуратурата е установила липса на данни за престъпления.