Експерти: Няма спирачен път след удара на опела в Габи

Според авторите на експертизата Габи е блъсната в момента, в който е пресичала перпендикулярно улицата,

Няма спирачен път след удара на опела в тялото на Габи, заявиха авторите на тройната автотехническа експертиза по делото за катастрофата, при която загина 17-годишна тийнейджърка от Бургас, пише в. "24 часа".

Автомобилът не е спрял аварийно, а плавно, приближавайки към светофара, уточниха експертите.

Повече от час и половина продължи изслушването на вещите лица, в залата се разгоряха страсти, тъй като защитата на шофьора на няколко пъти оспорваше активно заключенията.

17-годишната Габриела Статева почина седмица след като бе блъсната на централния бургаски булевард "Хр.Ботев". Момичето получи тежка черепно-мозъчна травма и изпадна в кома, от която

не можа да излезе.

Обвиняем е шофьорът Йордан Йорданов, който тогава е бил на 64 г. Според авторите на експертизата Габи е блъсната в момента, в който е пресичала перпендикулярно улицата, защитата обаче твърди, че при това положение е невъзможно побитостите по колата на Йорданов да са в лявата част. Тезата на адвокат Иванка Синигерова е, че момичето е стояло на разделителната линия между двете платна и внезапно е направило крачка назад.

Експертите категорично отговориха на въпрос на съдията, че на мястото на катастрофата пресичането не е позволено. Заради реплики на близки на шофьора съдията Магардич Мелконян ги острани от залата. Заседанието продължва и в момента с изслушване на допълнителната автотехническа експертиза.