Бисеров: Това правителство ще бъде на Орешарски

На хората трябва да е ясно към какво се стремим, категоричен е зам.-председателят на ДПС

Първото изпитание ще бъде, когато новият парламент трябва да избере своето ръководство. После трябва да бъде бламиран мандата на ГЕРБ. Едва тогава можем да стигнем до разговори за програмно правителство, което може да бъде подкрепено и от "Атака".

Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров в ефира на bTV.

Той каза, че от партията отричат в това НС да работи еднопартиен или коалиционен кабинет.

"Възможно е да има програмен кабинет с мандата на БСП. Ние одобряваме кандидатурата на Орешарски и чакаме премиера, който по Конституция ще получи проучвателния мандат, той да представи своята концепция за кабинет", заяви Бисеров.

"Това правителство няма да бъде правителство на БСП, подкрепено от ДПС и Атака, това правителство ще бъде правителство на Пламен Орешарски, лансирано от БСП. На хората трябва да им е ясно към какво се стремим, а именно програмно правителство на Пламен Орешарски със задачи, цели, срокове. Ние разговори и контакти с Атака нямаме. ДПС води разговори само с БСП в такава ситуация", категоричен е зам.-председателят на ДПС.

Бисеров подчерта, че в този кабинет никоя партия няма да има свои партийни представители.

Експерти – това е новото, каза той. Бисеров е категоричен, че парламентарната подкрепа ще носи отговорност за тези експерти.

ДПС вече е в цяла България, тя не е капсулирана в отделни региони, някой очакваше ли от София да имаме трима депутати", заяви Бисеров.